הרכבת מחשב HTPC

הרכבת מחשב HTPC

יש לכם מחשב מיותר? מצוין! לא צריך להשקיע אלפי שקלים במחשב חדש כשיש אחד כבר עומד בבית, שמסוגל לתפקד כHTPC לכל דבר ועניין. ככלל, אם המחשב נרכש בשלוש השנים האחרונות, אתם אמורים להיות בסדר.

עכשיו בואו ונבדוק כמה זכרון נדיף (RAM)יש במחשב. עלו על צלמית My Computer עם הסמן של העכבר והקליקו עם הכפתור הימני, מתוך התפריט שיופיע לכם, בחרו “מאפיינים”:

הרכבת מחשב HTPC

במסך שיופיע כתוב מספר המגביייטים של זכרון המותקנים במחשב שלכם. אם יש לכם 256 מ”ב (מגבייט) ומעלה, אתם מסודרים. אם לא, כדאי לחשוב על רכישת הרחבה לזכרון, שדרוג פשוט ולא יקר שאפשר לעשות בכל חנות מחשבים. בתמונה שלמטה למשל רואים שלמחשב שלי (הפעם הוא באמת שלי) יש 1GB של זכרון, משמע 1000 מגבייט, והוא רץ במהירות שעון של 2520 מגהרץ.

 הרכבת מחשב HTPC

עכשיו גם נבדוק מהו גודל הכונן הקשיח שלכם, שעליו אתם הולכים לשמור את כל הסרטים והסדרות האהובים עליכם. לחצו פעמיים על צלמית My Computer עם הכפתור השמאלי של העכבר. עלו עם הסמן של העכבר על הכונן המסומן “:C”, לחצו על הכפתור הימני של העבר ומתוך התפריט בחרו “מאפיינים”. במסך שיופיע מסומן גודל הכונן בסה”כ:

ככלל, רצוי (ואף רצוי מאד) שיהיה לכם כונן בגודל 40 ג’יגבייט ומעלה. ככל שיהיה לכם יותר מקום תוכלו לשמור יותר תכניות, יותר סרטים ויותר מוזיקה מבלי להצטרך למחוק תכנים ישנים.

כרטיס הקלטה

אנחנו נעבוד מתוך ההנחה שאין ברשותכם כרטיס המאפשר הקלטת ווידאו לתוך המחשב. אם יש ברשותכם כרטיס כזה, בדקו שהוא נמצא ברשימת הכרטיסים שאנו ממליצים עליה, להלן. להזכירכם, ללא רכישת כרטיס שכזה, כל שתוכלו לעשות עם המחשב הוא לצפות במדיה קיימת ולא להקליט מערוצי הטלוויזיה.

Hauppage WinTV-PVR-150MCE

 הרכבת מחשב HTPC

כרטיס איכותי מבית האופאג’ בעל טיונר אחד + טיונר רדיו FM.

Hauppage WinTV-PVR-500MCE

 הרכבת מחשב HTPC

כרטיס איכותי מבית האופאג’ בעל שני טיונרים + טיונר רדיו FM (המשמעות של שני טיונרים היא שניתן להקליט שתי תכניות שונות המשודרות באותו הזמן. יש צורך גם בשני ממירים לשם כך).

* הבחירה בכרטיסים לעיל נעשתה מתוך שיקולי זמינות בארץ, עלות וגמישות ביחס לתוכנות הנתמכות. הרשימה תתעדכן בהתאם לשינויים בפרמטרים הללו.

התקנת הכרטיס במחשב.

עוד הנחה שאנו עובדים איתה היא שעל המחשב שאנו עומדים ‘להתעלל’ בו אין את העותק היחיד של תמונות החתונה שלכם או כל חומר שמישהו עשוי להתגעגע אליו. אם כן, גבו אותו כי בהמשך אנחנו נמחוק את כל החומר על הדיסק הקשיח.

הכלים הדרושים: מברג פיליפס רגיל ומצב רוח טוב. קודם כל כבו את המחשב. קחו את מארז המחשב (הקופסה הזאת שיושבת לה שם למטה) ונתקו את כל הכבלים שמחוברים מאחור. שימו את המארז כשהוא עומד על שולחן או משטח יציב אחר ופתחו את שני/שלושה הברגים מאחור בצד ימין:

 הרכבת מחשב HTPC

לפני שאנחנו מתחילים, כדאי לדאוג שלא יהיה עלינו מטען של חשמל סטטי, את זה אפשר לעשות פשוט על ידי נגיעה בקיר ביד אחת ובמארז המחשב ביד השניה. הסירו את כיסוי המארז, השכיבו אותו על צדו והסתכלו פנימה. מה שתראו צריך להיות בערך תואם לזה (זהו פנים המחשב הכולל את לוח האם בצד שמאל למטה, ספק הכוח למעלה והכוננים הקשיחים והאופטיים בצד ימין):

הרכבת מחשב HTPC

עכשיו קחו שוב את המברג והסירו בורג בראש אחד הכיסויים המתכתיים של אחד מחריצי ההרחבה בצד שמאל למטה (אלו חריצי הרחבה מסוג PCI ולשם אנו נכניס את הכרטיס שלנו):

הרכבת מחשב HTPC

קחו את הכרטיס בעדינות בשני קצותיו ודחפו אותו לתוך החריץ, החלק המתכתי מופנה לאחור. כאשר הכרטיס כבר נכנס חלקית לתוך החריץ אפשר כבר להיות קצת פחות עדינים ולדחוף אותו עד הסוף:

הרכבת מחשב HTPC

החזירו את הבורג לראש חריץ ההרחבה כדי לקבע את הכרטיס במקומו (נכון שלא איבדתם אותו?) וסגרו שוב את כיסוי המארז באמצעות הברגים האחרים. כל שנותר הוא להחזיר את המארז למקומו ולחבר שוב את כל הכבלים למקומות המתאימים.נכון שזה לא היה קשה? מכאן זה רק נהיה קל יותר.

קחו את הכבל הצהוב (ווידאו קואקסיאלי) שיוצא מהממיר שלכם וחברו אותו לאחורי המחשב בכניסה המתאימה על הכרטיס שהתקנו. עשו אותו דבר עם הכבל האדום והלבן (אודיו סטריאופוני).

שלט רחוק

Microsoft MCE Remote Control for Windows XP MCE 

 הרכבת מחשב HTPC

 

משיקולי תוכנה, ומכיון שכרגע אין משהו מקביל בשוק, זהו השלט היחיד שאנו יכולים להמליץ עליו. הוא תואם לחלוטין למערכת ההפעלה של מיקרוסופט Media Center Edition, כולל שני משדרי אינפרא-אדום המאפשרים החלפת ערוצים בממירי הכבלים/הלוויין, ואפילו (עם קצת מאמץ) אפשר לעבוד איתו עם תוכנות אחרות.

את השלט נתקין באמצעות חיבור החיישן (הקופסא האפורה בצד שמאל בתמונה) לשקע ה-USB של המחשב ומיקום שלו במקום בולט בו הוא יכול לקלוט את האותות מהשלט, וכן חיבור אחד או שני משדרי אינפרא-אדום (הדבר השחור הקטן באמצע התמונה) אל החיישן האפור ומשם הדבקתם אל חזית הממיר שלכם.

כאן המקום לציין שאתם חייבים להדביק את המשדר בדיוק במקום בו נמצא החיישן של הממיר שלכם. איך מוצאים? לוקחים פנס ומאירים איתו על חזית הממיר, שעשויה מפלסטיק שקוף. החיישן דומה לנורית קטנה.

סיכום

אז מה היה לנו שם? התקנו כרטיס ווידאו ושלט, יחד עם כל החיישנים והמשדרים, וחיברנו את הכבלים למקומות המתאימים. כרגע אנחנו נשאיר את המסך, העכבר והמקלדת מחוברים למחשב, אחר כך לא יהיה לנו עוד צורך בהם. הגיע הזמן לעבור לשלב התקנת התוכנה.

 

מאמרים מומלצים